Flere små og mellemstore virksomheders vækstplaner bliver hæmmet af dårlig likviditet på grund af midlertidig lånefinansiering med høje renter. Hos Vikings Tech har man gjort opgør med begrænsningerne med et lån hos kompasbank.

Vikings Tech er et internationalt handelshus, som sælger it-udstyr og dertilhørende serviceydelser til virksomheder. De er en lille og agil spiller, der har fokus på løsninger og hurtige beslutningsprocesser, så de bedre kan hjælpe deres kunder med at skaffe nødvendig hardware i en tid, hvor branchen generelt er ramt af mikrochip-mangel og leverance-udfordringer. 

Dragør-virksomheden er stiftet af Søren Mejer og Fares Armanazi med en klar idé om, hvordan virksomheden skal – og ikke skal drives. Begge trækker på flere års erfaring fra større virksomheder og valgte for fem år siden at stifte Vikings Tech – både for at få et mere fleksibelt arbejdsliv, men også for at kunne omsætte de mange års læring i praksis. 

Og ambitionerne er store. Omsætningen skal tredobles inden for de næste tre år og kundegruppen skal udvides til også at omfatte privatkunder. Vikings Tech er lige nu ved at udvikle en avanceret e-handelsplatform, der skal give kunder fra hele verden adgang til en automatiseret webshop, hvorfra de kan tilgå varesortimentet fra alle tilknyttede leverandører. I praksis betyder det, at mere end 50.000 forskellige varer kan købes 24/7 og automatisk shippes worldwide med just-in-time levering.  

Samarbejde med kompasbank indfrier vækstplaner

De solide vækstplaner kan kun realiseres, fordi Vikings Tech har taget et lån i kompasbank, der sikrer dem løbende likviditet. 

“Vi har med vores lån i kompasbank fået et likviditetsberedskab, der gør det muligt for os at indkøbe større varepartier og opnå mængderabat, hvilket giver os en større avance i et konkurrencepræget marked. Det er fuldstændig afgørende for, at vi kan følge med digitaliseringsbølgen og føre vores vækstambitioner ud i livet,” siger Søren Mejer, CEO og stifter, Vikings Tech.

Udover at sikre bedre likviditet har samarbejdet med kompasbank også gjort det muligt for Vikings Tech at indfri virksomhedens midlertidige lånefinansering, der sammen med et lån via crowdfunding-platformen Lendino var med til at kickstarte virksomhedens rejse.

For yderligere information kontakt venligst

Kasper Kankelborg

Head of Communication & Marketing

kasper@kompasbank.dk

+45 26 13 57 71

Du kan også læse om