Tronier Nedbrydning måtte gennem en rekonstruktion i 2020 for i dag at kunne drive en sund forretning. Og med hjælp fra kompasbank, er der for alvor kommet en stærk tro på fremtiden hos nedbrydnings- og entreprenørvirksomheden, der netop har leveret et overskud på 1,865 millioner kroner.

 “Jeg har altid drømt om at skabe mit eget firma. Og jeg var ret overbevist om, at jeg sagtens kunne ‘brække noget ned’, så jeg startede et nedbrydningsfirma. Det var meget learning-by-doing til at starte med, men vi voksede og kom efter nogle år op på 30 medarbejdere,” siger Richard Tronier, der grundlagde Tronier Nedbrydning i 2005. 

Tronier Nedbrydning er et full-service nedbrydnings- og entreprenørfirma, som i dag består af i alt 11 medarbejdere, der byder ind med forskellige kompetencer blandt andet faglærte tømrere, entreprenører, nedbrydere og saneringsfagfolk. Forretningen er kommet på rette kurs efter en hård periode, hvor Richard Troniers revisor endte med at anbefale rekonstruktion tilbage i 2020. 

“Vi voksede for hurtigt, og vi tjente ikke penge med det setup vi havde. Oven i det blev jeg syg, og mens jeg var væk blev der svindlet med bogholderiet. Da jeg var kommet mig efter operationen og en hård kamp med genoptræning, kunne jeg se, at den var helt gal, og jeg blev derfor enig med min revisor om at igangsætte en rekonstruktion, så vi kunne komme tilbage på sporet,” siger Richard Tronier.

Besøg fra banken og lyn-udbetaling

Selvom de mange tiltag i forbindelse med rekonstruktionen hjalp Tronier Nedbrydning fremad, var det efterfølgende svært for Richard Tronier at finde en bank, som ville samarbejde.

“Vi kunne vise gode regnskaber og en sund egenkapital, men det var nærmest umuligt at finde en bank, som ville samarbejde med os. Vi var i dialog med rigtig mange, og jeg måtte i mellemtiden sælge nogle ejendomme for at skabe mere kapital, så vi fortsat kunne drive forretningen og afvikle på vores kredit,” siger Richard Tronier og fortsætter:

“Men så ser jeg pludselig en reklame med en knallertkørende bankrådgiver fra kompasbank, der hævdede at være “Danmarks nye erhvervsbank”. Og efter at have booket et møde med dem, begyndte det hele at se lysere ud.” 

Richard Tronier fik kort tid efter mødebookingen besøg af Jeppe Baatrup, som er erhvervskundechef i kompasbank. Og herfra tog det pludselig fart. kompasbank gav grønt lys til finansiering, så længe Richard Tronier hæftede privat, ind til rekonstruktionen var helt ude af billedet. 

“Jeg er stadig forbløffet over, hvor anderledes det var at mødes med kompasbank sammenlignet med de mange andre banker, som vi havde været i dialog med. Jeppe kom ud til os og havde forberedt sig virkelig godt. Han ringede allerede dagen efter vores møde og sagde, at han ville komme med et udspil – og herfra gik der ikke lang tid før, at vi stod med pengene i hånden. Hos de andre banker har vi ventet 6-7 uger bare på at få et afslag,” siger Richard Tronier.

Tilbage på rette kurs

Tronier Nedbrydning har med finansieringen fra kompasbank for alvor fået styr på likviditeten, og Richard Tronier har netop præsenteret et overskud på 1,865 millioner kroner før skat. 

“Jeg glæder mig til at sende regnskabet til Jeppe, fordi det er med til at bekræfte, at det var rigtigt af ham – og kompasbank – at tro på os. Det betyder meget for mig, at jeg ikke bare har fundet en bank, men en reel samarbejdspartner, som jeg kan få hurtigt svar fra og som er klar til at handle på tingene, når jeg har brug for det,” siger Richard Tronier. 

Richard Tronier ser nu frem til at drive en sund forretning og til at have likviditet til at føre nye ideer ud i livet i samarbejde med kompasbank. 

For yderligere information kontakt venligst

Kasper Kankelborg

Head of Communication & Marketing

kasper@kompasbank.dk

+45 26 13 57 71

Du kan også læse om