Der er mange træer i Danmark, og der er god forretning i at hjælpe staten og private godsejere med at vedligeholde skovområder. I hvert fald hvis du som Torben Hansen, der er ejer af Skovtroldens Udkørsel, har fokus på tilfredse kunder og forretningsudvikling. 

Maskinerne står stort set aldrig stille hos Skovtroldens Udkørsel, som hjælper både offentlige og private kunder med at vedligeholde skovområder. De seneste år er Skovtroldens ydelser blevet så eftertragtet, at omsætningen er steget med næsten det dobbelte fra 13 millioner kr. i 2021 til 20 millioner kr. i 2022. 

“Vi er meget tilfredse med udviklingen – og vi forventer at fortsætte i samme tempo de kommende år. Vi har haft fokus på at udvikle vores forretning, så vi kan tilbyde en totalløsning – det har både givet flere kunder og tilføjet et ekstra ben til forretningen,” siger Torben Hansen, der er ejer af Skovtroldens Udkørsel og fortsætter:

“Vi har blandt andet udvidet vores ydelser fra træfældning, udslæbning og jordbearbejdning til også at inkludere, at vi opkøber træet under certificerede forhold og faciliterer plantning af nye træer. Det betyder, at kunderne kan nøjes med at kontakte os for at sikre vedligeholdelsen af deres skovområder, og at vi samtidig har en indtjening på det fældede træ, som vi kan sælge videre til savværker, træopkøbere eller som flis,” siger Torben Hansen.

Torben Hansen overtog i 2015 Skovtroldens Udkørsel, hvor han på daværende tidspunkt havde været ansat i 16 år. Han købte virksomheden af den tidligere ejer, som gik på pension og har siden haft fokus på at udvikle forretningen, så der i dag er 14 maskiner og 13 medarbejdere fordelt over hele landet.    

Finansiering sætter skub i forretningsudviklingen

I forbindelse med udviklingen af forretningen og Skovtroldens ydelser har Torben Hansen valgt at tage et lån hos kompasbank for at sikre virksomhedens likviditet i forbindelse med opkøb af træ og nye maskiner. 

“Vi har et mål om, at vi fortsat skal fordoble vores omsætning årligt, og at vi inden for de næste 3-4 år er omkring 20-25 medarbejdere. For at realisere det mål har vi valgt at få finansiering hos kompasbank, som har gjort det muligt for os at udvikle os langt hurtigere, end vi ellers havde kunnet uden en stærk partner i ryggen. Vi har blandt andet brugt lånet til at købe to nye maskiner og seks hektar skov, hvilket bidrager positivt til vores vækst uden, at det går ud over vores likviditet,” siger Torben Hansen. 

Samarbejdet med kompasbank har primært kørt gennem Torben Hansens revisor, så han har haft tid til at arbejde i skoven – præcis som han foretrækker det.

“Det har været en utrolig smidig og hurtig proces. Jeg vil gerne bruge min tid i skoven, og det var der fuld forståelse for fra vores rådgiver Martin fra kompasbank, der har samarbejdet med vores revisor i forbindelse med finansieringen. Vi fik endda udbetalt pengene under to uger efter det første møde, så vi hurtigt kunne komme videre,” siger Torben Hansen.

Udover de ambitiøse mål i forhold til antal medarbejdere og en fordobling af omsætningen, har Torben Hansen planer om, at hans datter, der er uddannet landmand og ansat i virksomheden, på sigt skal overtage Skovtroldens Udkørsel.

For yderligere information kontakt venligst

Kasper Kankelborg

Head of Communication & Marketing

kasper@kompasbank.dk

+45 26 13 57 71

Du kan også læse om